Tuesday, September 25, 2007

Machel Montano på hötorget

Hallå alla Soca-Heads!
Det har varit fullt upp. Skolan har dragit igång, o en tenta avklarad.
Nästa vecka har jag en uppsats plus tenta på fredagen, men har ändå tagit lite tid för att klippa ihop filmen från Tune In 2007 med Machel Montano på hötorget.

Det är den första filmen jag har klippt så förvänta er inte mycket. Funderar på att klippa ner den lite så man kan ladda upp den i högre kvalité, men tills vidare är det detta som gäller:


Den här bloggen ska ju egentligen vara till för att diskutera soca musiken och trender inom den. Men det har inte blivit så pga tids brist samt att jag inte enkelt har kunnat lägga upp exempel musik utan att bryta allt för mycket mot copyright lagar. Nu har jag dock lyckats skaffa en musikspelare så det kommer bli lättare i framtiden att ge exempel på olika stilar till texten.

Det jag speciellt gillar med soca är ju att den är så elektronisk i botten.
Som ni kan se från filmen är deras setup 4 personer med syntar, 1 bas samt 1 trum slagare. Någon av de som spelar synt har säkerligen en trummaskin också.

Det är ger andra möjligheter än 1 elgitarr, 1 bas och trummor. =)
Möjligheterna är oändliga samtidigt som man samplar friskt från rock, pop och all övrig musik. Det gör socan oövervinnlig och ständigt förnybar.

Här är en favorit låt som har ett skönt rock trumbeat som break:

1 comment:

Nina said...

var också där på hötorget... tell me, när kommer han till sverige igen, och var? har letat överallt men hittar ingen info :( niina_021@hotmail.com