Thursday, August 2, 2007

Hemkommen

Tja allaihopa.
Vi är nu hemma från Italien och Rototom Sunsplash. Det var en annorlunda upplevelse. Även om jag har varit på mycket festivaler på många olika platser runt jorden så har jag aldrig varit med om likande. Jag har fått det bekräftat av oberoende källor (en festivalräv som säljer prylar på olika festivaler i Europa för att finansiera sina resor till Indien) att Italienare inte känner till uttrycket Enough. De dricker mest, de röker mest och gör allt annat till ouppnåeliga nivåer.

Till och med vid trance/techno festivaler i Marocco så röks det inte så mycket som det gjordes på Sunsplash. Alla hade alltid en spliff i handen, när de kommer ut från bajjamajorna, när de har tagit en dusch, när de diskar eller whatever. Alltid en spliff bakom örat.

Då jag och min tjej tar det lugnt med sådana saker och Mekela får lätt rökhosta var det inte den bästa platsen för oss och vi valde att lämna festivalen i förtid.
En storm drabbade även festivalområdet som gav Mekela (som är från Grenada) dåliga minnen från Orkanen Ivan.

Vi checka in på hotell och återvände för att se Bunji. Jag förvänta mig inte att Bunji skulle vara nått som på Trinidad, men det var nästan ännu segare publik än jag hade trott. Jag tror Bunji blev rätt arg på folket...
Soca är musik som passar bra till stora mängder rum, inte 20 joppar.
Jag kom på många intressanta iakttagelser om skillnader mellan soca och dancehall som jag kommer berätta mer om senare.

Jag och Mekela ska ha bröllop på lördag så just nu blir det inte så mycket skrivet,
mer om allt lite senare när vardagen infinner sig igen.
Här är iaf en reggae mix som jag och Mekela (mrs Organized) har spelat in till vårt bröllop,
till er alla från oss alla: reggae weddingmix mp3, 39:29, 56Mb

1 comment:

Anonymous said...

Tak for de interessante oplysninger